Vamberk opravuje sportovní halu. Po dokončení bude mít všechna městská sportoviště moderní

7. únor 2023 07:50

Vamberk a místní tělovýchovná jednota opravují poslední část městské sportovní haly - zbývá dokončit velký sál. Vedení města se v posledních letech zaměřilo na všechna městská sportoviště, jako třeba koupaliště, a postupně je všechna opravila. Po dokončení sportovní haly by tak mělo město mít minimálně na několik dalších let svá sportoviště splňující současné moderní podmínky.

Čtěte také

Jsme ve sportovní hale ve Vamberku na Rychnovsku spolu se starostou Janem Rejzlem z uskupení Společně pro Vamberk. Sportovní hala je vzhůru nohama, co se tady děje? „Probíhají demoliční práce, dělníci odstraňují starou palubovkovou podlahu. Bude nová litá sportovní podlaha, akustické panely po všech stěnách a kompletně nové sportovní vybavení včetně horolezecké stěny.“

Hala je stará 45 let a současným požadavkům už nevyhovovala. Město ji tak po malých krůčcích opravovalo několik let, podle toho, jak se dařilo postupně shánět finance.

Čtěte také

Tato poslední etapa vyjde zhruba na 6 milionů korun, z toho dvě třetiny pokryje dotace Národní sportovní agentury. „Slibujeme si od toho, že budeme na úrovni doby a budeme schopni zde pořádat sportovní akce na příslušné úrovni.

Velmi silný je ve Vamberku zdejší oddíl stolního tenisu, který se nově rozšířil do budovy bývalé školky. Provádí mě tu předseda oddílu a také předseda TJ Baník Vamberk Jan Podolka. „Původní herna ve sportovní hale měla jen dva stoly. A protože jsme nabírali nové členy, teď nás je 50, tak pro ten počet už dva stoly nevyhovovaly. 30 let jsme snili o tom, kam bychom se rádi s tím stolním tenisem dostali.

Čtěte také

Dva stoly ve staré herně, kolik jich je teď? „V nových prostorách tři. Takže to je dohromady pět stolů. Ale tady je výhoda, že tyto nové prostory odpovídají pravidlům. A zůstanou nám obě haly. Stará pro amatéry, pro lidi, kteří budou mít zájem si zahrát stolní tenis. A zde, v nových prostorách, se budou hrát mistrovská utkání a trénovat zde bude vyspělejší mládež a hráči.

Podle starosty Jana Rejzla z uskupení Společně pro Vamberk má tak teď město všechna svá sportoviště včetně třeba fotbalového hřiště nebo koupaliště na odpovídající úrovni a v dalších letech nebudou vyžadovat zásadní investice.

autoři: Jakub Vik , baj
Spustit audio

Související