Válka se k nám zvolna plíží, je nám z toho do breku, ale hudba hudbě neublíží, to jen člověk člověku

19. březen 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:48 Rozhovor s Šarmantní osobností roku 2019 Jiřím Suchým
  • 05:22 Letošní jarní módní trendy s Jitkou Šedovou
  • 09:47 Nová kolekce dámských kabelek na jaro a léto z třebechovické Elegy
  • 15:07 Radka Svatošová doporučuje medvědí česnek jako jednu z nejlepších jarních bylinek
  • 17:44 Na výhody nordic walking se zeptáme Veroniky Peterkové
  • 22:15 Recept na pětiminutové cvičení, které zlepší vaši náladu

Velká osobnost, Jiří Suchý, se v loňském roce zařadil mezi devadesátníky. A práce ho baví stále víc a víc. Textař, komik, šéf divadla Semafor a Šarmantní osobnost roku 2019.

Čtěte také

Seznam všeho, čemu se tento všestranný umělec věnuje, by byl nekonečný. Stále si drží svoji výbornou kondici, kterou připisuje právě činorodosti a práci. Jaké jsou jeho oblíbené písničky?

„Já mám rád například svoji píseň, která jako první zaznamenala úspěch a stala se tenkrát nikoliv hitem, ale šlágrem. A to je Blues pro tebe. Tu dávám do každého koncertu, protože ji mám rád. Byla první a teď už je možná skoro poslední."

Čím bude vaše letošní jaro naplněno? Kromě koncertů a setkání s lidmi?

„V divadle chystáme premiéru hry, která byla už čtyřikrát odložena. Třikrát kvůli koronaviru a jednou kvůli Putinovi. A teď se připravuje tedy pátá verze, jmenuje se to Nižní Novgorod. Tedy je to tak trochu laděné do Ruska a říkal jsem si, že na to není teď správná doba."

„Ale teď jsem tam do toho vložil ještě takovou americkou kutálku, která po té širé Rusi putuje, takže jsou tam vlastně dvě muziky, americká a ruská."

Čtěte také

„Mottem té hry jsou slova: válka se k nám zvolna plíží, je nám z toho do breku, ale hudba hudbě neublíží, to jenom člověk člověku."

Co vám dělá v současnosti radost?

„Obrovskou radost mi dělá, že jsem se pustil do toho Novgorodu, který jsme chtěli uvést a den před premiérou vypukla válka. A mně tyto úděsné záležitosti vždy nabudí. Dostanu chuť a začal jsem hru předělávat, takže 13. dubna by měla být skutečná premiéra. Tedy doufejme, protože to bude už pátý pokus."

Jitka Molavcová o vás říká: čím je Jiří Suchý starší, tím víc má elánu a tím víc mu my nestačíme. Jak to děláte?

Čtěte také

„Mně se to dělá samo, já nevím, jsem prostě takový. Nesnažím se o to, nemám to naplánované, není v tom záměr. Prostě mám to štěstí, které se bohužel nepodaří každému, že moje práce je současně mým obrovským celoživotním koníčkem."

Na Šarmantní osobnost roku je letos nominována Jitka Molavcová. Jak vy ji vnímáte jako šarmantní dámu, co vás na ní okouzluje?

„Ona je osobnost a je na ní zvláštní, že je velice skromná a vůbec se jako osobnost neprojevuje. Člověk to jen cítí a sálá to z ní. Což je ovšem daleko lepší, než kdyby to hrála na všechny strany."

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související