Václav Souček: Test protestu

Protestní pochod odborářů proti korupci tentokrát netrefil do černého, spíš plácnul do vod Vltavy. Píšťalky, vuvuzely, houkačky, sirény, ohnivé projevy prošpikované lidovým jazykem se minuly účinkem.

Stejně ovšem bylo nemístné páně premiérovo přirovnání k rapidnímu nárůstu počtu partyzánů v posledních dnech války.
Zcela nepatřičné pak bylo zjevení zvěstovatele blažené smrti MUDr. Engela mezi odboráři. Pohrůžka odchodem zdravotnické elity je v živé paměti a čerstvě kopírována na Slovensku. Což ocení zejména člověk s francouzskými holemi v rukou.
Nicméně pohrůžky odchodem se účinkem zcela neminuly. Kdyby si odbory najaly pro další protesty tutéž agenturu jako lékaři, korupčníci by možná houfně naskákali namísto do nových koalic do Vltavy.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.