Václav Souček: Exhibicionismus

Jedna exhibice s peticí v rámci dovolené, druhá z Hradu, a hned je oheň na střeše. Love Parade v Berlíně, ani karneval v Riu nevadil, to nebylo u nás. Ale tohle v Praze?

Vzpomeňme s úctou exhibicí "hladovkáře" Marečka. Trosky svého těla udržoval pivem, ale věděla o něm celá republika. Což byl účel věci. Pan Mareček byl ukázkový exhibicionista. Exhibicionisté lezou na mosty, na stožáry vysokého napětí, nebo k vévodovi české země na koně, kážou, vyhlašují a hrozí. Jiní roznášejí ve svém volnu protestní depeše. Především proto, aby na sebe výrazně upozornili.
I pan prezident do ohýnku přiložil. Velmi se obává homosexualizmu, stejně jako dalších -izmů. Jiní se zase obávají nárůstu výrazných exhibicionistů, egoistů a jiných -istů.
A průvod holých zadků v Praze se pravděpodobně zanedlouho stane trvalým úkazem. Díky ekonomické situaci.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.