V Zadaru spustili na vodu nový luxusní katamarán

10. červenec 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

V Zadaru byl na vodu spuštěn nový katamarán, který do provozu uvedla zadarská flotila. Novou velmi komfortní loď pojmenovali Zadarský princ a jejím úkolem bude dopravovat turisty ze severní Dalmácie do italské Ancony a zpět. Cesta by měla trvat za příznivých podmínek přibližně dvě a půl hodiny. Na palubu se vejde 270 pasažérů.

Zatímco nově postavený katamarán Zadarský princ, který ode dnešního dne spojuje Zadar a italskou Anconu, si turisté budou moci vyzkoušet takříkajíc na vlastní kůži, na další tři luxusní lodě, které připlují do Dubrovníku v srpnu, se budou moci jen dívat.

Do Chorvatska se chystají další celebrity. V Dubrovníku dnes dostali potvrzení od šejka z Ománu, že v srpnu do tamního přístavu dorazí jeho tři lodě. Na dvou luxusních jachtách bude po jedné z jeho manželek, třetí, menší plavidlo, bude šejk obývat sám.

Jachty jsou 100 a 120 metrů dlouhé a určitě budou budit pozornost turistů. Dubrovnický přístav vydal dnes povolení ke kotvení a bez problémů proběhla i jednání na tamním letišti, kde bude mít šejk po celou dobu pobytu připravena dvě soukromá letadla.

Počasí - i zítra by v Dalmácii mělo být polojasno a nejvyšší denní teploty kolem dvaatřiceti až třiatřiceti stupňů. Podobné počasí bez větších výkyvů hlásí meteorologové i na další dny.

autor: lcz
Spustit audio

Více z pořadu