V sobotu startuje v  Xaverově zimní turnaj

3. leden 2003

Více než pět týdnů trval půst, během něhož byli fanoušci ochuzeni o vzájemné zápasy týmů první fotbalové ligy. V sobotu ho definitivně ukončí dva zápasy zimního turnaje Tipsport Cup na umělém povrchu v pražském Xaverově. Utkají se v nich Bohemians s Mladou Boleslaví a v prvoligovém duelu Jablonec proti Hradci Králové.

Na úvod se tak představí hned dva největší adepti sestupu z nejvyšší soutěže, kteří se netají tím, že zimní pauza má nastartovat obrat k lepšímu. V šatnách Bohemians i Hradce došlo k řadě změn a zápasy v Xaverově budou ideální možností pro případné adepty, jak trenéry přesvědčit o svých kvalitách.

Hradečtí v duelu s Jabloncem představí nejen premiérově trenéra Leoše Kalvodu, ale především pětici noviců, kteří mají nůž na krku: buď ukáží hned napoprvé své kvality, nebo se nezapojí do kondiční přípravy ve Špindlerově mlýně. "Do Krkonoš pojede jen 22 hráčů, zbývající čtyři čeká buď cesta domů, nebo příprava s rezervou," nasadil od prvních chvil Kalvoda železnou ruku. Těžký úkol čeká Slováky Šuhaje, Libiče a Jelšice, a také české hráče Kousala a Králíka z Admiry.

Tradičně největší zájem však bývá při Tipsport Cupu - který se letos přesunul z Karlína - o start Bohemians Praha. Trenér Dušan Uhrin ml. sice přiznává, že umělý trávník příliš nemiluje, ale fanoušci "klokanů" se už těší, jak vytvoří v duelu s ambiciózní Mladou Boleslaví svým borcům domácí prostředí. V dresu Bohemians se mohou představit poprvé posily z Hradce David Zoubek s Michalem Lesákem, prakticky domácí prostředí bude mít další novic Jan Rajnoch, který byl na podzim v Xaverově na hostování ze Sparty.

Program 1. hracího dne:

10:30, Bohemians Praha - Mladá Boleslav,

13:00, Jablonec 97 - Hradec Králové.

Spustit audio