V Pardubickém kraji je první případ nákazy koronavirem

10. březen 2020 16:57

Pardubický kraj hlásí prvního nakaženého koronavirem. Starší muž přijel z Rakouska.

Podle hygieničky Olgy Hégrové se jedná o staršího muže z Pardubicka, který se hygienikům sám přihlásil po svém návratu z Rakouska. Necítil se dobře, teď je v domácí izolaci.

Epidemiologové pátrají po lidech, s nimiž muž přišel do kontaktu, i oni budou vyšetřeni. 


Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/aktualne-pardubice-kornavirus-prvni-pripad-20200310.html?fbclid=IwAR0zqV7Ysi4ZtanDBT-xAUq6EcJ7lroZEIipVK2DaQD80fIfXiF70f38QK8
Zavřený bazén, MHD na půl plynu

V Pardubickém kraji se do odvolání nebude konat množství akcí, kde se očekává větší účast než stovka lidí. Kvůli dnešnímu nařízení vlády kvůli konoronaviru ruší představení například Východočeské divadlo v Pardubicích.

Bezpečnostní rada státu dnes kvůli šíření koronaviru přišla s řadou mimořádných opatření. Od úterní 18. hodiny zakázala koncerty, divadla, kina, veletrhy a další akce, kam chodí víc než 100 lidí. Od středy budou zavřeny základní, střední, vyšší odborné a vysoké školy. Omezení přitom platí na dobu neurčitou.

Čtěte také

Výuku od zítřka na všech sedmi fakultách do odvolání přeruší i Univerzita Pardubice. 

Kvůli uzavření škol budou autobusy a trolejbusy pardubické městské dopravy od čtvrtka jezdit v prázdninovém režimu.

Od zítřka až do odvolání bude uzavřené taky pardubické Aquacentrum. Potvrdil to ředitel areálu Jiří Vysoudil: „Pro veřejnost je celý areál uzavřený do odvolání. Sportovní činnost omezená není, protože těch dětí je tam malinko. Tréninky sportovních klubů chceme zatím zachovat.“

autoři: Josef Ženatý , nov
Spustit audio

Související