V neděli začal řidičům sloužit obchvat Police nad Metují

23. září 2010

Od neděle 18. listopadu začala řidičům směřujícím z Náchoda do Broumova sloužit přeložka silnice II/303 v Polici nad Metují. Díky zprovoznění tohoto nově vybudovaného úseku je cestování na Broumovsku pohodlnější a centrum Police si oddechlo od frekventované projíždějící dopravy. Stavba tohoto obchvatu vyšla celkem na více než 70 milionů korun. Zprovozněním přeložky v Polici skončila uzavírka silnice II/303 mezi Velkými Petrovicemi a Policí nad Metují, která trvala měsíc.

"V rámci stavby obchvatu Police vznikly také dvě kruhové křižovatky, nové chodníky, vznikly opěrné zdi a nový most. V souvislosti se stavbou přeložky stavbaři provedli protihluková opatření. Věřím, že zprovozněním tohoto úseku dojde k dalšímu zlepšení silniční sítě na Broumovsku," řekl náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík.
První stavební práce na obchvatu probíhaly v Polici už koncem roku 2005 a drobné stavební úpravy v souvislosti s výstavbou silnice stavbaři ještě provedou.
Vloni na Broumovsku skončila oprava silnice z Broumova do Olivětína za 24,5 milionu korun, předloni prošly na Broumovsku rekonstrukcemi také silnice z Adršpachu do Hodkovic za necelých 28 milionů korun a úsek silnice z Meziměstí do Ruprechtic za 2,4 miliony korun Od roku 2004 slouží také opravená silnice v úseku Žabokrky - Mýto - Petrovice za zhruba 163,5 milionů korun. V roce 2004 tam proběhla také rekonstrukce mostu, opěrné zdi a přeložka silnice II/303 v Bukovicích za 32 milionů korun a letos proběhly rekonstrukce mostů v Heřmánkovicích a Martínkovicích.

Spustit audio