V neděli 7.10. podzimní šlágr pod lízátky

23. září 2010

V 10. kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže přijede do Hradce Králové ambiciózní tým Slovácka. Jedná se nejatraktivnější duel, který se během podzimní části sezony v Malšovicích odehraje. Zároveň se tento zápas dá označit opět jako šlágr celého kola. Pro diváky je připravena speciální akce. Prvních 1 000 platících diváků obdrží ke vstupence zdarma autosamolepku s klubovým logem. Dále jsou pro návštěvníky připraveny tradiční akce: poločasová soutěž, grilovaná kýta a atrakce pro děti. Zápas FC Hradec Králové vs. FC Slovácko začíná v 17 hodin v neděli 7. října. Brány stadionu se otevírají v 15:30.

Vzhledem k atraktivitě duelu a předpokládanému velkému zájmu o utkání prosíme diváky, aby dorazili s časovým předstihem.
Minulý víkend právě Slovácko přeskočilo hradecké votroky v tabulce na druhé místo domácí výhrou 3:0 nad Duklou Praha. Hradečtí si odvezli bod za bezbrankovou remízu ze hřiště lídra tabulky - Příbrami. V neděli se tedy utkají momentálně třetí proti druhému a opět půjde hradeckým o čelo tabulky v době, kdy se odtrhává silná čtyřka, kterou krom nadcházejících soupeřů tvoří ještě zmiňovaná Příbram a čtvrtá Opava.
Slovácko ještě loni hrálo nejvyšší soutěž, ale pravděpodobně i finanční problémy a celková nejistota poslala klub do 2. ligy. Tam předvádí zatím odhodlané výkony zaměřeny na kombinační hru. Zvláště v posledních kolech hrají hráči opravdu v pohodě. Nejlepším střelcem Slovácka je čtyřgólový Václav Činčala.
Tým Hradce má za sebou tři nepříliš herně povedená utkání (Hlučín, pohár s Bohemians Praha, Příbram). Ale ze šatny zní, že si to kluci mezi sebou sami vyříkali: "Nyní naše fanoušky už nechceme zklamat," řekl pro klubový web záložník Tomáš Bouška. Co se týče zdravotního stavu, všichni hráči by měli být v pořádku. "V týdnu jsme měli pouze drobné problémy, které by neměly ohrozit nedělní sestavu," říká trenér mužstva Luděk Klusáček.

Spustit audio