V Náchodě pokračuje celostátní festival studentské umělecké tvořivosti

24. květen 2023 12:00

Studentský festival Náchodská Prima sezóna je ve své polovině. Kromě několika koncertů, klauniády a divadelního představení nabízí také workshopy. Na jednom takovém v tanečním sálu Základní umělecké školy v Náchodě jsme byli i my.

„Začneme klasiky protažením a rozcvičkou, pokračovat budeme moderním tancem, zkusíme street dance a až budeme mít míň energie, přejdeme na scénický tanec,“ říká lektorka Karolína Vacková.

Na workshopu je možné si zkusit také chůzi po slacklině, což je lano natažené mezi dva stromy.

Program na festivalu Náchodská Prima sezóna pokračuje až do pátečního odpoledne. Účastníci uvidí například přehlídku soutěžních filmů, navštívit mohou graffiti workshop. V pozdně odpoledních hodinách chystají organizátoři také nejrůznější koncerty.

Náchodská Prima sezóna vznikla jako tradiční celostátní víceoborový festival studentské umělecké tvořivosti. Festival založili studenti na počest náchodského rodáka a spisovatele Josefa Škvoreckého. Celostátní festival NPS nabízí studentům základních, středních a vyšších odborných škol příležitost představit svou tvorbu v uměleckých oborech, jako jsou divadlo, literatura, film, fotografie, hudba a výtvarná tvorba.
Soutěžní i nesoutěžní přehlídky v daných uměleckých oborech probíhají v prostorách Městského divadla Dr. Josefa Čížka, Městské knihovny Náchod, ZUŠ Náchod, kina Vesmír a Masarykova náměstí v Náchodě.

autor: FRE
Spustit audio