V Náchodě hledají názvy pro dvě nové minerálky. Autory vítězných návrhů čeká odměna

21. září 2018 09:00

Před měsícem získalo Město Náchod povolení Ministerstva zdravotnictví ČR k využívání přírodních léčivých zdrojů minerální vody a plynu jímaných vrty Běla a Jan.

Po 25 letech se do Náchoda vrací lázeňství. Stavba Malých lázní v Bělovsi začala

Model takzvaných Malých lázní v Bělovsi

Představitelé města a zástupci stavební firmy poklepali na základní kámen takzvaných Malých lázní v Bělovsi. Lidé v nich najdou nejen minerální vodu ze dvou nových vrtů ale také místo pro odpočinek. Lázeňství se tak do města vrací po 25 letech. Nejen o tom s náchodským starostou mluvil reportér Ondřej Vaňura.

Nic již tedy nebrání v cestě využít minerální vodu například k pitným kúrám či koupelím a stavba minerálkovodu, který přivede vodu z vrtů do pítek v Malých lázních, je nyní v plném proudu.

Proto se nyní město Náchod obrací na širokou veřejnost - pomozte vybrat názvy pro dvě minerální vody, které z nových pítek v Náchodě-Bělovsi ochutnají první zájemci již na jaře příštího roku.

Vrty už svá jména mají, teď chce město znát tipy občanů na názvy pro dvě minerální vody z nich vyvěrající. Společně píšeme historii a současně budoucnost náchodského lázeňství!

Budoucnost náchodského lázeňství - vizualizace

Své tipy na jména minerálek pište do 30. září 2018 na http://bit.ly/mineralkaznachoda.

Vybrána budou dvě jména, jejichž autory čeká finanční odměna.

autor: Milan Baják | zdroj: Město Náchod
Spustit audio

Související