V Motýlím domě v Karlových Varech se můžete pokochat pohledem na tři sta motýlů z dalekých krajů

31. červenec 2021

Jeden z nejhezčích výhledů na centrum lázeňského města Karlových Varů je z rozhledny jménem Diana. K té vede oblíbená lanovka a kromě rozhledny a výletní restaurace tu najdete i minizoo, dětské hřiště a Motýlí dům. Je to tak ideální místo pro rodinný výlet.

Motýlí dům je v této lokalitě nejmladší atrakcí. Byl zřízen v roce 2015. Můžete v něm vidět třicet druhů exotických motýlů, převážně z Jižní Ameriky, Asie a Austrálie. V místnosti, která svým klimatem připomíná tropický deštný prales, jich volně poletuje na tři sta. Motýlí dům je plný různých květin a rostlin, na které si motýli s oblibou sedají. Nezřídka se stává, že některý motýl přistane přímo na návštěvnících.

V Motýlím domě máte šanci vidět všechna vývojová stádia motýlů. Nakladená vajíčka, housenky, kukly i dospělé jedince. A všechny si můžete prohlédnout z bezprostřední blízkosti. Když budete mít štěstí, uvidíte na vlastní oči, jak se z kukly klube motýlí krasavec. I proto je dobré mít fotoaparát v pohotovosti.

Kromě motýlů tu chovají také japonské kapry, vodní želvy a ptáky, kteří zpestřují návštěvníkům prohlídku. Prohlídka není nijak časově omezená, před odchodem je však nutné se důkladně zkontrolovat, jestli s vámi neodchází i některý z živých exemplářů.

Spustit audio