V Královéhradeckém kraji je 6 potvrzených případů nákazy koronavirem, o 3 více než ve čtvrtek

13. březen 2020 09:43

V Královéhradeckém kraji bylo v pátek 13. března ráno šest potvrzených případů nákazy koronavirem, o tři více než ve čtvrtek. V domácí izolaci nařízené hygieniky zůstávalo 63 lidí, o dva více než ve čtvrtek odpoledne.

Čtěte také

Od začátku února nařídili hygienici v Královéhradeckém kraji domácí karanténu 154 lidem, uvedla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí. U všech nakažených má onemocnění mírný průběh.

Testovaných na nákazu koronavirem bylo k dnešku v kraji 68, z nichž 50 mělo negativní výsledek, šest pozitivní. Na výsledek čeká 12 lidí, uvedli krajští hygienici.

Tři nové případy jsou z okresu Náchod. Jde o členy jedné rodiny, muž je ročník narození 1965 a dvě ženy ročník 1970 a 1994. Nedávno se vrátili z Rakouska.

Jak snížit riziko nakažení koronavirem

"Byly v kontaktu s již potvrzeným onemocněním COVID-19 u účastníka stejného zájezdu. Tento muž, u kterého bylo dříve onemocnění potvrzené, má trvalé bydliště v Pardubickém kraji, proto nebyl vykazován za Královéhradecký kraj," doplnila Veronika Krejčí.

Čtěte také

Prvním potvrzeným nakaženým v Královéhradeckém kraji je Američan, který trvale žije v Praze, ale je v domácí karanténě v tomto kraji. Jeho případ byl potvrzen v pondělí 9. března. Nedávno se vrátil z konference v Bostonu.

Další dvě ženy, které jsou v domácí izolaci na Hradecku, se nedávno vrátily z Itálie. Jde o matku s dcerou, ročník narození 1973 a 2000.

V České republice bylo v pátek 13. března ráno celkem 117 nakažených novým koronavirem.

Čtěte také

Krajští hygienici doporučují lidem, kteří se vrátí z rizikových oblastí zasažených koronavirem a jsou bez zdravotních obtíží, aby je kontaktovali. Jak? To je uvedeno na webu www.khshk.cz

V případě zdravotních obtíží by měli lidé volat přímo infekční kliniku fakultní nemocnice - čísla a další postupy jsou na webu www.fnhk.cz

Všechny důležité informace o koronaviru jsou zveřejněné také na webových stránkách krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

autor: baj | zdroje: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související