V krajských nemocnicích ve Dvoře Králové a v Trutnově platí v celém zařízení zákaz návštěv

12. září 2020 13:20

V krajské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku ode dneška platí zákaz návštěv v celém zařízení. Jde o druhou krajskou nemocnici, která k tomuto celoplošnému opatření přistoupila. ČTK to dnes řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Čtěte také

Zákaz návštěv platí také v celé Oblastní nemocnici Trutnov. V ostatních krajských nemocnicích se omezení týká onkologických odděleních, odděleních následné péče a také odděleních, na nichž pracuje personál v karanténě. Návštěvy nemohou do krajských léčeben dlouhodobě nemocných (LDN) v Hradci Králové, Opočně a Jaroměři.

Královéhradecký kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod kterou spadá nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. V náchodské a rychnovské nemocnici platí zákaz návštěv na interním oddělení a chirurgii.

Fakultní nemocnice Hradec Králové, která je jediným zařízením v kraji, jež nyní nemocné s covidem-19 léčí, k zákazu návštěv zatím nepřistoupila.

Čtěte také

Mimořádná opatření zavádí kraj v souvislosti se zhoršující se epidemickou situací kolem koronaviru.

V posledních dnech v Královéhradeckém kraji rapidně přibývá nakažených covidem-19. Nejhorší situace je na Trutnovsku.

Podle pátečního tzv. semaforu ministerstva zdravotnictví, který na mapě zobrazuje riziko nákazy v jednotlivých regionech, se poprvé tři z pěti okresů v Královéhradeckém kraji, Trutnov, Náchod a Hradec Králové, dostaly do prvního, zeleného stupně rizika nákazy. Zelený stupeň pohotovosti značí výskyt nákazy bez komunitního přenosu. Na Rychnovsku a Jičínsku i nadále platí nulové nebo nízké riziko nákazy.

autor: baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související