V hradecké fakultní nemocnici pomáhají personálu desítky studentů Lékařské fakulty UK

19. březen 2020

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové pomáhají v souvislosti s epidemií COVID-19 personálu již více než tři desítky studentů Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. 

Čtěte také

První medici od úterý nastoupili například na Oddělení urgentní medicíny či na Kliniku infekčních nemocí FN HK, s dalšími nemocnice se o nástupu jedná. Kromě mediků pomáhají i budoucí sestry.

„Děkujeme studentům za nabídku nám pomoci v této době, velmi si toho vážíme. Určitě to pro ně bude i zajímavá pracovní zkušenost," uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Čtěte také

Medici působí také na dalších klinikách ve FN HK, na kterých pomáhají například pacientům s doprovodem na vyšetření nebo při zásobování zdravotnickým materiálem.

„Mediky umisťujeme na základě požadavků jednotlivých pracovišť. Tam, kde už medici působí, je s nimi personál velmi spokojen," uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková.

autor: baj | zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.