V hradecké fakultní nemocnici klesá hlavně počet pacientů s covidem-19 na standardních lůžkách

1. duben 2021 09:16

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové pokračuje pozvolný pokles počtu pacientů hospitalizovaných s COVID-19 na standardních lůžkách, počty pacientů s COVID-19 na jednotkách intenzivní péče klesají výrazně pomaleji. 

Čtěte také

K dnešnímu dni bylo ve FN HK hospitalizováno přibližně 140 pacientů s COVID-19, z toho kolem 50 na JIP. Na začátku března se počet pacientů pohyboval kolem 210, v polovině měsíce jich bylo zhruba 170.

„Některá oddělení určená pro pacienty s COVID-19 se již uvolnila, část z nich necháváme jako rezervu pokud by se epidemická situace případně zhoršila. Jedno z oddělení na Ortopedické klinice FN HK jsme již začali připravovat na návrat do normálního provozu, nutné je provést vymalování a úklid,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

O postupnému návratu k běžnému provozu bude nemocnice rozhodovat na základě pokynů Ministerstva zdravotnictví ČR a také podle epidemické situace.

Čtěte také

I přes zlepšení epidemické situace v Královéhradeckém kraji zůstává kvůli ochraně pacientů a zaměstnanců před možností nákazy COVID-19 v platnosti zákaz návštěv hospitalizovaných v celém areálu FN HK. Nemocnice nadále žádá o dodržování všech opatření k zamezení možného přenosu COVID-19.

Fakultní nemocnice Hradec Králové zajišťuje provoz Očkovacího centra ve svém areálu, které dosud podalo zhruba 32.000 dávek vakcíny, pokračuje především očkování seniorů a také další určených skupin. Nemocnice je v případě stabilních dodávek vakcín schopná aplikovat zhruba 30.000 dávek vakcíny měsíčně.

I nadále zajišťuje Fakultní nemocnice Hradec Králové také provoz Odběrového centra COVID-19 v zadní části areálu, které provádějí indikovaným pacientům PCR testy i antigenní testování veřejnosti. V posledních týdnech centrum eviduje pokles počtu prováděných PCR testů, klesá také procentuální podíl pozitivních testů.

autoři: Jakub Sochor , baj
Spustit audio

Související