V Hradci Králové budou jednat o majiteli hokejové licence pro 1. ligu

9. červenec 2013

Vedení hradeckého hokejového klubu dnes bude jednat o tom, kterému ze zájemců prodá licenci na první hokejovou ligu. Její součástí je ale i převzetí smluv více než desítky hokejistů.

O prvoligovou hokejovou licenci mají momentálně zájem tři kluby. Manažer toho hradeckého Aleš Kmoníček ale nechce prozradit jména, kluby mu k tomu totiž nedaly souhlas.

„Nemám mandát konkrétně jmenovat, nicméně můžu prozradit, že je to jeden český zástupce, jeden moravský zástupce a minulý čtvrtek se přihlásil další český zástupce, který je z poměrně blízkého okolí Hradce Králové.“

Jednotlivé kluby nabízí za licenci rozdílné částky v řádech statisíců až milionů korun, počítat ale musí i s tím, že s případnou licencí koupí i více než desítku hráčů. Přesněji řečeno - kupec převezme i některé smlouvy, které má hradecký klub s hráči uzavřené.

„Vzhledem k tomu, že tu někteří hráči dostanou šanci v áčku, někteří se vrátí z hostování a někteří hráči nejsou naši, takže nemáme oprávnění je postoupit dál, mělo by se to týkat zhruba dvanácti nebo třinácti hráčů. Pak je otázka, jestli daní hráči, kteří budou mít možnost se přesunout s licencí, budou tuto změnu akceptovat, nebo si budou chtít sami najít angažmá.“

Už je tak jisté, že 24. července se do přípravného kempu nové vzniklého extraligového klubu v Hradci Králové zapojí kromě bývalých hráčů Českých Budějovic i zhruba šestice exhradeckých hokejistů.

Do té doby už by také měl být jasný název nového klubu i klubové barvy. Už v srpnu se hradečtí fanoušci mohou těšit na zápasy prestižní European Trophy, prvním soupeřem Východočechů bude 15. srpna brněnská Kometa, dále se hokejisté utkají třeba se švédskou Luleou nebo německým Eisbärenem Berlín.

autoři: tej , PLE
Spustit audio