V garážích nákupního centra v Hradci Králové shořela Škoda Felicia. Lidé ohroženi nebyli

10. leden 2019 10:50

Oběma profesionálním hradeckým jednotkám hasičů byl vyhlášen požární poplach ve čtvrtek dopoledne. V druhém nadzemním podlaží garáží nákupního centra na Brněnské ulici začal hořet osobní automobil značky Škoda Felicia (rok výroby 1995). K zahoření došlo v motorové části vozu a už při oznámení na tísňovou linku byly vidět plameny. 

Prvotní zásah provedla bezpečnostní agentura pomocí hasicího přístroje, první vozidlo hasičů bylo na místě do 5 minut od vyhlášení poplachu. Během několika dalších minut byl požár lokalizován a následně zlikvidován.

Celý prostor garáží byl silně zakouřen, hasiči museli zasahovat v dýchací technice a zároveň prováděli průzkum, zda se v ostatních zaparkovaných vozech nebo mimo ně nenachází nějaké další osoby. Prostory byly následně odvětrány a hasiči pomohli s odtahem ohořelého vozu mimo parkoviště.

V garážích nákupního centra v Hradci Králové hořel osobní automobil

U jedné osoby existovalo podezření, že se nadýchala zplodin hoření. Hasiči jí změřili pomocí CO oxymetru hladinu oxidu uhelnatého v krvi a mezi tím se dostavila na místo události také zdravotnická záchranná služba, která si osobu převzala.

Příčinou požáru byla technická závada na vozidle. Naštěstí nedošlo k poškození žádného jiného ze zaparkovaných automobilů.

Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 10 tisíc korun.

V garážích nákupního centra v Hradci Králové hořel osobní automobil
autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související