V centru Trutnova se ve sklepě jednoho z domů zřítila část stropu. Hasiči museli evakuovat 45 lidí

2. únor 2023 12:10

Ve sklepě jednoho z domů na Krakonošově náměstí v Trutnově spadla část stropu. Hasiči z objektu evakuovali 45 lidí, nikdo z nich není zraněn. Na místě již pracuje statik. Podrobnosti přímo na místě zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Havárie způsobila únik plynu, který plynaři zastavili. Příčinou zhroucení sklepní klenby byl podle hasičů zřejmě dlouhodobý únik vody.

Čtěte také

Podle místostarosty Tomáše Eichlera z Pirátů se zřítila část stropní klenby ve sklepě historického domu v rohu náměstí. Objektu, který je znám jako bývalý hotel Grand, podle Eichlera zřícení nehrozí. Dům dál slouží k bydlení, v přízemí domu je vietnamské bistro.

"Monitorujeme budovu, během dne dočerpáme vodu, která stále přitéká ze sítě radiátorů v domě. Místo pak prohlédne znovu statik,“ uvedli hasiči. Dům je nyní odpojen od plynu i elektřiny. Kvůli havárii byla pro auta uzavřena Havlíčkova ulice, která ústí do jižního rohu Krakonošova náměstí. Chodců se omezení netýká.

Čtěte také

Většina evakuovaných našla ráno zázemí na městském úřadě. Část ubytovaných v domě podle Tomáše Eichlera tvoří Ukrajinci ubytovaní prostřednictvím krajského uprchlického centra.

Pokud by musel být objekt částečně nebo celý dočasně uzavřen, je město podle Eichlera lidem připraveno pomoci se zajištěním náhradního ubytování. "Čekáme na finální slovo statika. Ale již máme vytipované místo náhradního ubytování, počítáme s asi 40 místy. Někteří si dokáží zařídit dočasné ubytování sami,“ dodal Tomáš Eichler.

autoři: Kateřina Kohoutová , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související