V bývalé pekárně v České Skalici došlo k zahoření moučného prachu. Dva dělníci byli zraněni

6. listopad 2018 15:36

Při zahoření moučného prachu se zranili dva dělníci v České Skalici na Náchodsku. Podle informací policie demontovali stroje v bývalé pekárně nedaleko radnice. Oba muži jsou mimo ohrožení života, říká za královéhradecké krajské záchranáře Ivo Novák.

Profesionální jednotka z Jaroměře a dobrovolní hasiči z České Skalice zasahovali v Palackého ulici v České Skalici, kde došlo při demoličních pracích v bývalé pekárně k zahoření moučného prachu.

Skladovací hala v Josefově lehla popelem, škoda je 1,2 milionu korun. Nikdo nebyl zraněn

Skladovací hala v Josefově lehla popelem, škoda je 1,2 milionu korun

V pondělí 5. listopadu v 18:13 hodin přijalo krajské operační a informační středisko hasičů hlášení o požáru plechové haly v Jaroměři, části Josefov. Na místo události bylo vysláno celkem šest jednotek požární ochrany.

Podle prvotních informací existovalo podezření, že v místě mohlo dojít k výbuchu, tato skutečnost se ale při dalším průzkumu nepotvrdila.

Hasiči se postarali o likvidaci požáru a zároveň prohlédli prostor, zda se v něm nikdo další z pracovníků nenachází. Při události došlo ke zranění dvou osob, o které se postarali záchranáři.

„Oba muži utrpěli popáleniny na horní polovině těla. Starší muž byl po ošetření letecky transportován na specializovanou kliniku na pražských Vinohradech. Druhý z mužů v královéhradecké fakultní nemocnici. Oba muži byli při vědomí a v průběhu ošetřování s našimi posádkami komunikovali," doplňuje Ivo Novák za královéhradecké krajské záchranáře.

V bývalé pekárně v České Skalici došlo k zahoření moučného prachu

Na místě spolupracovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Požár nezpůsobil prakticky žádnou škodu.

autoři: Ondřej Vaňura , baj
Spustit audio

Související