V bělohradském Památníku Karla Václava Raise vyhlásily děti JARO!

12. duben 2017

Dětské výrobky jsou ozdobami příbytků po celý rok. Nejčastěji však v prosinci, a potom také o velikonočních svátcích. Dokládá to tradiční velikonoční výstava v Památníku K. V. Raise v Lázních Bělohradě, která návštěvníky všech věkových generací potěší do neděle 16. dubna 2017.

Uvidíte práce dětí pod vedením Růženy Bičišťové ze ZUŠ v Hořicích a také inspirativní výrobky bělohradských předškoláků a školáků.

Je to pastva pro oči, protože malí výtvarníci pojali některé své výtvory v celoročním duchu, a tak z bělohradského památníku vycestujete třeba až do Afriky.

Šťastná náhoda tomu chtěla, že jsme ve výstavních prostorách potkali nejen šéfa Městského kulturního střediska v Lázních Bělohradě Ladislava Stuchlíka, ale také šikovné předškoláky z Horní Nové Vsi.

Čtěte také

Nejen zajíci z polínek, které podle Ladislava Stuchlíka liška nesní, ale také třeba zplanělé rybízové větvičky s proklubanými prvními lístky a s jednoduchou dekorací papírových sedmikrásek mohou rozsvítit naše jarní domovy.

Výrobky dětí na Velikonoční výstavě v památníku K. V. Raise v Lázních Bělohradě

Bělohradskou inspiraci pro sebe najdete i v naší fotogalerii, není však nad osobní návštěvu, třeba o prodlouženém svátečním víkendu.

V Památníku K. V. Raise je otevřeno od úterý do soboty od 9 do 12 a od 14 do 16 hodin. V neděli pak od 14 do 16 hodin.

autor: VaW
Spustit audio