Uzavírka dvou železničních přejezdů zkomplikuje dopravu v Náchodě. Podívejte se, kudy vede objížďka

30. říjen 2019 11:10

Dva železniční přejezdy v náchodské městské části Běloves u hranic s Polskem v ulici Kapitána Jaroše nedaleko Kauflandu a v Kladské ulici budou současně mimo provoz od 2. listopadu přibližně od 13:00 hodin do 3. listopadu do 20:00 hodin. Řidiči budou muset objížďkou přes město, uvedla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. 

V sobotu 2. listopadu budou přejezdy rozebrány, v neděli 3. listopadu dojde k jejich novému podbití a v pondělí 4. listopadu budou koleje zbroušeny. Práce navazují na rekonstrukci z jara 2019, kdy po sednutí kolejového tělesa dojde k jeho finální úpravě.

Objížďka při uzavírce dvou železničních přejezdů v Náchodě

Autobusy MHD obslouží všechny své zastávky dle platného jízdního řádu.

V dalších termínech budou přejezdy v provozu střídavě

Přejezd v ulici Kapitána Jaroše nebude průjezdný také od 4. listopadu od 15:00 do 5. listopadu do 15:00 a přejezd v Kladské ulici navíc od 2. listopadu od 8:00 a 4. listopadu až do 15:00. Přes druhý jezdí auta od hraničního přechodu s Polskem.

Čtěte také

„Časy se mohou měnit podle skutečného postupu prací. V pondělí 4. listopadu bude ale vždy jeden přejezd otevřen," uvedla Nina Adlof.

Podle ní lze očekávat na hlavním průtahu městem větší kolony, než je v Náchodě běžné. Městem vede mezinárodní silnice do Polska, dopravu komplikují hlavně kamiony.

„Lidé, kteří jezdí na Broumovsko a jsou zvyklí využívat zmíněné železniční přejezdy, budou muset během uzavírky obou přejezdů až na křižovatku u Čedoku, kde zahnou pod viadukt a přes okružní křižovatku u Itálie budou pokračovat Kladskou ulicí. Objížďka bude obousměrná," dodala Nina Adlof.

Objízdné trasy:
Při úplné uzavírce obou přejezdů povede objízdná trasa po silnici II/303 (ul. Kladská), přes okružní křižovatku „u Itálie", dále po silnici I/14 (ul. Plhovská) podjezdem pod žel. tratí, přes okružní křižovatku „u Čedoku" a po silnici I/33 (ul. Běloveská, Polská) obousměrně.
Při uzavírce v ul. Kladské ve směru na Dolní Běloves po silnici II/303 a místní komunikaci v ul. Kapitána Jaroše.
Při uzavírce v ul. Kladské ve směru z Dolního Bělovse - viz uzavírka obou přejezdů.
Při uzavírce místní komunikace v ul. Kapitána Jaroše po silnici II/303 ulicí Kladskou na křižovatku se silnicí I/33 u hypermarketu Albert.
Příjezd k provozovně společnosti INTOP od ulice Kladské bude umožněn.

Doporučujeme řidičům v uvedených dnech dbát při průjezdu těmito místy zvýšené opatrnosti!

autor: baj | zdroje: MěÚ Náchod , ČTK
Spustit audio

Související