Už přes 400 tisíc dávek vakcín proti koronaviru aplikovali zdravotníci v Královéhradeckém kraji

24. červen 2021 09:23

V Královéhradeckém kraji se postupně zvyšuje počet podaných očkovacích látek proti koronaviru. Celkem bylo aplikováno přes 400 tisíc dávek, plně naočkovaných lidí je v regionu přes 150 tisíc. 

Čtěte také

Zájem o očkování pořád trvá a v některých očkovacích místech čeká na termín i několik tisíc lidí. Aktuální informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Opravdu zájem o aplikaci vakcíny trvá, to mám potvrzené i od koordinátora očkování pro Královéhradecký kraj Jaroslava Malého. Například v úterý čekalo na uvolnění k volbě termínu k očkování proti covidu v Královéhradeckém kraji asi 11 tisíc lidí.

Velmi malý zájem je pak už ve skupinách seniorů a to z toho důvodu, že tam už je totiž v regionu proočkováno více než 80 procent populace.

Jaká je čekací doba na termín očkování proti koronaviru?

Čekací doba je různá a odvíjí se například od kapacity očkovacího centra a také od toho v jakém centru se lidé chtějí nechat naočkovat. Velký zájem je například o Fakultní nemocnici Hradec Králové, kde momentálně čeká několik tisíc lidí na uvolnění k volbě termínu.

Čtěte také

Očkovací týmy fakultní nemocnice aplikují druhé dávky a průběžně také sbírají volná místa pro lidi, kteří čekají teprve na první dávku očkování proti covidu.

Zároveň hradecká fakultní nemocnice podala od začátku očkování více než 115 tisíc dávek, což je zhruba třetina z celkového počtu v kraji.

Krajské nemocnice potom aplikovaly na svých očkovacích místech téměř 200 tisíc dávek očkování a na svůj termín čeká přibližně 2000 zájemců. Čekací doba se tady v průměru pohybuje od několika dnů až do tří týdnů.

Kolik se denně momentálně podaří podat očkovacích látek v Královéhradeckém kraji?

Trend postupně pomalu stoupá, nejedná se ale prý o nějaký skokový vzestup, například před 6 týdny se podalo v Královéhradeckém kraji denně okolo 4 až 5 tisíc dávek, v současné době je to okolo 5 až 6 tisíc.

O víkendu se to pak pohybuje kolem 2000 až 2500 podaných látek a to jak v sobotu, tak i v neděli.

Spustit audio

Související