Úterní Noční linka: Láska v seniorském věku

1. říjen 2019

Mohou lidé i ve starším věku potkat velkou lásku? Prožívat zamilovanost? Prožili jste ji vy? Jsme i v seniorském věku schopni znovu začít plně důvěřovat druhému člověku, plně mu otevřít svůj život a přijmout jej se vším všudy jako nového životního partnera?

Na první den v měsíci říjnu připadá každoročně Mezinárodní den seniorů. Zastavte se na chvilku, vzpomeňte na svoje blízké a v tento den udělejte radost rodičům, babičkám a dědečkům. Zajděte spolu třeba na kávu nebo do divadla, udělejte si spolu výjimečný den, na který budete všichni rádi vzpomínat.
A o citovém prožívání seniorů, o lásce a zamilovanosti, si pojďme společně povídat v Noční lince. Láska totiž není vyhrazena jen mladým! Naopak, kvete v každém věku a podle psychologů ženy i muži často teprve po padesátce, nebo po šedesátém roku života přicházejí na to, jak si užít zamilovanost a nový vztah. Potřeba lásky, podle psychologů, roste s věkem. Člověk je sice pomalejší a ztrátu energie velmi dobře vnímá. O to víc prý ale potřebuje sdílet a emočně se na někoho naladit. Co vy na to? Také jste našli novou lásku v seniorském věku? A pokud by se vám taková možnost nabízela, šli byste do toho?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.