Úředníci v Rudníku na Trutnovsku se budou letos stěhovat do nového. Pod jednu střechu

25. leden 2018 09:40

Úředníky v Rudníku na Trutnovsku čeká letos stěhování do nových prostor. Ty ale musí nejdřív stavební firma opravit. Výsledkem by měl být bezbariérový přístup, nové kanceláře všech zaměstnanců úřadu a vzninout tam má dokonce i informační centrum. 

Vedení obce opravilo prvorepublikový dům. Má zateplení a novou fasádu. Vnitřní prostory ale zůstaly v původním stavu, pouze v přízemí funguje pošta a majetkový odbor. První a druhé patro jsou ale prázdné. Už na jaře by sem ale měli nastoupit dělníci.

„Čeká nás kompletní vnitřní rekonstrukce topení, elektroinstalece i zařízení," říká nezávislý starosta Rudníku Aleš Maloch.

A dodává, že všechny práce bude obec hradit sama: „Bude to stát zhruba 6 až 7 milionů korun. Ty peníze na to máme v rozpočtu, žádnou dotaci na to nevidíme."

V obou patrech vzniknou kanceláře a v podkroví prostor pro pořádání různých kulturních akcí.

„Nahoře bude výstavní síň a sál zastupitelstva. Může se tam konat cokoliv. Ten projekt je zajímavý. Ve střeše je šest děr, takže tam jde krásně světlo. Výstavy tady pořádáme. V rámci Svatováclavských slavností. Zatím se odehrávají v pečovatelském domě v jídelně. Což není úplně špatné, ale není to úplně reprezentativní. Takže až to bude nahoře, tak to bude přesně tak, jak to má být," usmívá se Aleš Maloch.

03553077.jpeg

Přestěhování úřadů má lidem ulehčit vyřizování potřebných věcí. Všechny odbory budu pod jednou střechou.

„Teď když člověk potřebuje zaplatit popelnice, tak jde sem. A když chce zaplatit za pozemek, tak jde naproti. A pak to bude vše centralizované. A dole bude informační centrum a podatelna," vysvětluje Aleš Maloch.

Většina lidí v Rudníku to vítá. Mezi nimi i Jana Mišutková: „Bylo by to všechno v jednom. Nemuseli bychom pokaždé chodit tam a tam. Bylo by to asi lepší takto dohromady."

Objekt, ve kterém úřad sídlí desítky let, čeká oprava. A poté bude sloužit jako spolkový dům pro pořádání různých akcí jednotlivých spolků v obci.

Spustit audio

Související