Úpravu běžeckých stop pro lyžaře podpořil kraj milionem korun

23. září 2010

Během letošní zimy si budou moci lyžaři na běžkách vychutnávat jízdu kvalitní bílou stopou kolem vrchu Zvičina, na trase mezi městem Hostinné a Janskými Lázněmi, v Kladském pomezí či v Krkonoších také díky příspěvku Královéhradeckého kraje. Ten letos vyhlásil grant na úpravu lyžařských běžeckých stop a celkově na tyto úpravy rozdělil mezi sedm žadatelů přesně jeden milion korun. S krajskou podporou budou vznikat běžkařské stopy také například v centrální části Orlických hor či v okolí Skuhrova.

"Výsledkem naší podpory by mělo být více turistů v těch místech kraje, která by si zasloužila větší pozornost lidí, tedy i mimo nejvytíženější turistická střediska. To by mělo zvýšit také kvalitu poskytovaných služeb v jednotlivých turistických lokalitách," uvedl královéhradecký hejtman Pavel Bradík.
Největší část z krajského grantu - přes půl milionu korun - podpoří úpravy tras v Krkonoších. Tam vloni sloužilo přes 600 kilometrů kvalitních a pravidelně upravovaných lyžařských běžeckých tras. Celkové náklady projektu Krkonoše - lyžařský běžecký ráj: úprava tras na území Královéhradeckého kraje 2007dosahují téměř 8 milionů korun.
Necelých 180 tisíc korun podpoří úpravy více než 200 kilometrů běžeckých tras v Kladském Pomezí.
Uchazeči mohli krajský příspěvek použít již od začátku letošního roku a mohou jej čerpat do konce března 2008.
Královéhradecký kraj patří k turisticky nejnavštěvovanějším krajům České republiky. Při návštěvě kraje směřují návštěvníci nejčastěji do Krkonoš.

Spustit audio