Unikátní festival Na jednom břehu je přesunut do Adalbertina!

1. červen 2013

Už v sobotu 1. června 2013 ožije královéhradecké kulturní centrum Adalbertinum dalším ročníkem úžasného festivalu world music Na jednom břehu.

Tato akce se stala jednou z nejzajímavějších českých worldmusic přehlídek.

Festival Na jednom břehu v Hradci Králové

To, že festival Na jednom břehu letos nebude v Letním kině je už nyní celkem jisté! Čeká nás obří a komplikovaný přesun do krytého prostoru, stejně jako v roce 2009.

Tím prostorem bude královéhradecký kulturní dům ADALBERTINUM, jehož provozovateli HKVS velké díky za operativní organizaci a schopnost vyhovět našim požadavkům.

Návštěvníci se mohou tímto těšit na teplo, útulné prostředí, vynikajcí dramaturgii, dobrý zvuk, skvělou světelnou show a afterpárty až do čtvrté ranní hodiny.

Počet vstupenek je ale v této chvíli omezen na 400 návštěvníků. Kdo chytí předprodej, ten má vstup tímto zajištěn!

Ostatní informace na našem webu www.najednombrehu.cz a na festivalovém Facebooku!

Hlavní hvězdou bude fantastický newyorský jag band HAZMAT MODINE.

Lokální festival globálních hvězd se i jedenáctým rokem zaměřuje na zajímavé hudební objekty nezávislé world music.

Pestrost letošní dramaturgie vystihuje všech osm kapel.

Zájem o reinkarnaci prastarých stylů, v nichž se mísily černošské a evropské vlivy, nás letos zavede do amerických časů minulého století. Světová hvězda Hazmat Modine si po svém přebírá staré blues, jazz a swing. Svým osobitým projevem připomíná kvílející harmoniku v tlamě buldočka a je to jejich jediný koncert v České republice na letošním evropském turné.

Jako ambientní jezdci na pravěkých rybách přiletí z maďarské metropole krotitelé transovních rytmů z pouště Goa, kapela Korai Örom, a pokřtí tak své nové album vodou z Orlice.

A speciální dárek dostávají letos děti ve formě nevýchovné show naplavených vlivů a hudebně-výtvarného odpoledne. Je to bonus a poděkování jedné generaci, kterou je festival po léta věrně navštěvován.

Festival Na jednom břehu v Hradci Králové

Kdyby se někdo ptal, o čem že je letos festival, řekneme: O dětech v nás. Jako oslava tvůrčího umění!

Český rozhlas Hradec Králové, který je mediálním partnerem festivalu Na jednom břehu, zve všechny příznivce dobré hudby a těší se na VÁS!


Zvětšit mapu
autoři: Tomáš Katschner , Martina Součková
Spustit audio