Umění z Polska i dílo Richarda Loskota. Liberecká galerie zahajuje dvě výstavy

Oblastní galerie v Liberci dnes 13. prosince zahájí dvě výstavy. První je mladého umělce Richarda Loskota, druhá patří polským umělcům.

Věříte na náhodu? Interaktivní výstava Richarda Loskota v liberecké galerii vás osloví

Autor výstavy Richard Loskot a instalace s peříčkem. „I instalace peříčka ve vzduchu je velice nahodilá, má několik pozic, nechávám to otevřený pro pochopení diváka,“ říká

Nemáte rádi výstavy? Nudí vás k smrti místnosti plné obrazů? Pak věřte, že v expozici, kterou vám představíme, nuda rozhodně nebude. Liberecká oblastní galerie dnes zahajuje výstavu mladého umělce Richarda Loskota. Trojnásobný finalista Ceny Jindřicha Chalupeckého vytvořil přímo na míru složitého prostoru osmi malých místností v podzemí galerie za použití nových médií interaktivní výstavu, jejímž hlavním motem je náhoda. Návštěvníci si ji tam zažijí doslova „na vlastní kůži.“

Trojnásobný finalista Ceny Jindřicha Chalupeckého Richard Loskot, kterému patří první z výstav, už v liberecké galerii vystavoval – na jaře 2017 – interaktivní expozici.

Druhá výstava představí grafické a keramické práce pedagogů polské Akademie výtvarných umění z polské Vratislavi. Společná vernisáž za účasti autorů začne v půl šesté odpoledne.

Instalace nové výstavy v bazénové hale

Výstava slavné vratislavské Akademie výtvarných umění v bazénové hale, na jejím ochozu a v přilehlém výstavním sále ukáže dvě stovky děl od téměř padesáti autorů z tamních ateliérů keramiky a architektury.

autor: Lucie Fürstová

Související