U Zlaté Olešnice na Trutnovsku sjelo auto ze srázu do potoka, řidičku museli z vozu vyprostit hasiči

12. březen 2021 12:23

Na silnici č. 16 u Zlaté Olešnice na Trutnovsku havaroval v ranních hodinách osobní automobil. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, sjelo hluboko pod sráz a skončilo převrácené v řečišti potoka. Uvnitř auta zůstala zaklíněná řidička, která si byla naštěstí sama schopná zavolat o pomoc na tísňovou linku, vozidlo bylo totiž ze silnice jen těžko viditelné. 

Na místo spěchala profesionální jednotka požární ochrany ze stanice Trutnov a JSDH Žacléř. Hasiči zraněnou ženu z vozidla vyprostili, do péče si ji převzala zdravotnická záchranná služba, následně byla transportována prudkým svahem na komunikaci, kde byl připravený vrtulník letecké záchranné služby.

Komunikace byla nejprve při provádění záchranných prací neprůjezdná, následně byl provoz obnoven kyvadlově a hasiči pomohli s jeho usměrněním.

U Zlaté Olešnice na Trutnovsku sjelo auto ze srázu do potoka, hasiči museli řidičku vyprostit

Po zadokumentování místa nehody ze strany policie provedly jednotky vytažení havarovaného auta zpět na komunikaci, vyprostily jej pomocí jeřábu. Následně pomohli hasiči s naložením vraku na odtah a vraceli se zpět na své základny.

autor: baj
Spustit audio

Související