Tvrz Dobrošov se otevírá, opravy silnic na Trutnovsku a muzikant Petr Havrda. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

V turisticky oblíbené památce vzniklo nové návštěvnické centrum s audiovizuální expozicí, některé části tvrze se podobou vrátily do období před druhou světovou válkou. Pro návštěvníky se pevnost otevře během první poloviny května.

Součástí je výstava unikátní kolekce miniatur vojáků československé armády z období první republiky, uniformy vojáků nebo model tvrze Dobrošov. V novém návštěvnickém centru se bude mimo jiné promítat nový dokumentární film s hranými vstupy, přibližující atmosféru období mobilizace.

Čtěte také

Silničáři v Trutnově začínají s opravami Krkonošské ulice, tedy výpadovky na Krkonoše. Pracovat mají za provozu a doprava bude řízena kyvadlově. Jak dlouhého úseku se to týká a kdy oprava skončí?

Trutnovská radnice přichází také s opatřením pro zlepšení dopravní situace ve městě. Je to z toho důvodu, protože dopravních staveb a oprav se momentálně sešlo opravdu mnoho. Radnice chce společně s Policií České republiky řidičům situaci alespoň trošku ulehčit.

Čtěte také

Povídáme si se skvělým hradeckým muzikantem, kytaristou a zpěvákem Petrem Havrdou, který hrával v Lokálce, pak to byla skupina Devítka, spolupracoval i s Lenkou Filipovou a teď aktuálně hraje v kapele Wild West a už šest let také u Žalmana. A býval před lety i hudebním redaktorem a dramaturgem Českého rozhlasu Hradec Králové.

„Získali jsme grant, můžeme tak letos udělat v Country clubu Lucie v Hradci Králové sérii čtyř koncertů a každý bude mít svého hosta," říká v rozhovoru s Jakubem Schmidtem muzikant Petr Havrda.

autor: baj
Spustit audio

Související