Trutnovská městská policie se zaměřuje na nošení roušek. Celé město projíždí několikrát denně

22. říjen 2020 09:45

Strážníci v Trutnově se zaměřili na nošení roušek. Ty jsou už víc jak 24 hodin, až na výjimky, povinné i v ulicích měst a obcí. Dále také v autech, pokud v nich necestuje řidič sám a nebo s rodinou. 

Už první den, kdy toto nařízení začalo platit, odhalili v Trutnově první hříšníky. Zatím vše řešili domluvou, ale v následujících dnech už budou lidem rozdávat pokuty.

Čtěte také

„Dobrý den, já vás všechny poprosím o občanské průkazy."
Hlídka trutnovských policistů přichází ke skupině lidí, kteří stojí před výdejním okénkem restaurace v centru města. Popíjí kávu, kouří.

„Podle nařízení vlády se tu nemáte vůbec srocovat. Můžete si nakoupit pití a jít si ho vypít někam jinam. To je první věc. A druhá věc je, že máte mít na sobě roušky, pokud jste k někomu blíž než dva metry. Dá se to vyřídit pokutou na místě až do výše deseti tisíc korun."

Strážníci si opisují čísla občanských průkazů a varují hříšníky, že jestli se to bude opakovat, už to rozhodně nebudou řešit domluvou.
„Pak to budeme řešit blokovou pokutou na místě."

Městská policie Plzeň kontroluje na hlavním nádraží nošení roušek

„Já tady čekám na dceru, než přijde od doktora. My bychom během pěti minut odtud odešli," vymlouvá se jedna z žen.

„Vezměte si, co jste si koupili a půjdete. Před hospodami u výdejních okének to bude teď hlídané nejvíce," varuje skupinku strážník.

Trutnovská městská policie se zaměřuje na kontroly nošení roušek

Hlídka nasedá do auta a vyráží zkontrolovat další části města

Na autobusovém nádraží i před úřadem práce lidé roušky mají. Městští policisté zastavují u obchodního domu a vchází dovnitř.

Čtěte také

Nakupující, které potkávají, ústa zakryta mají. Problém jsou fronty lidí u pultu s lahůdkami a u pekařství.
„V obchodech je to těžké. Člověk si snaží držet rozestupy na dva metry a jiní ho začnou předbíhat, protože si myslí, že nestojí ve frontě."

Podle zástupce velitele městské policie Romana Kyncla se strážníci v následujících dnech budou kontrolám dodržování nošení roušek intenzivně věnovat.
„V rámci celého města. To znamená všude, kde můžeme."

Pokud odhalí hříšníky, kteří opakovaně poruší nařízení, budou udělovat pokuty.

„Když zjistíme opětovnou kontrolou, že se ten člověk na to lidově řečeno vykašlal, tak potom dostane pokutu," dodává zástupce ředitele městské policie v Trutnově Roman Kyncl.

Spustit audio

Související