Tři lidé byli zraněni při požáru rodinného domu v Náchodě v části Staré Město nad Metují

14. říjen 2019 10:53

Čtyři jednotky hasičů byly v neděli 13. října 2019 zalarmovány kvůli nahlášenému požáru rodinného domu v části Staré Město nad Metují, v ulici Na Skalce. Při příjezdu hasiči viděli, že hoří v podkroví domu, začínala také doutnat střecha. Objekt se nacházel pod elektrickým vedením, hasiči proto museli zajistit vypnutí proudu, aby mohli zahájit hasební práce zvenčí.

Zároveň hasiči prováděli průzkum uvnitř domu, kde bylo zjištěno, že se jedná o požár podhledu a půdního prostoru. Stále byla nacházena další skrytá ohniska.

Čtěte také

Lokalizaci ohlásil velitel zásahu v 6:33 hodin, likvidaci požáru pak v 8:28 hodin.

Zásah probíhal za použití dýchacích přístrojů. Aby měli hasiči na místě dostatek dýchací techniky, byl povolán z centrální stanice v Hradci Králové protiplynový kontejner, který je vybaven dostatečnou zásobou.

Při požáru došlo ke zranění tří osob, z toho jedna byla obyvatelka požárem zasaženého domu. Při zásahu byli zraněni také dva dobrovolní hasiči. Všechny tři si převzali do péče zdravotničtí záchranáři.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování

Škoda, kterou plameny způsobily, byla odhadnuta na 350 tisíc korun, díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty převyšující dva miliony korun.

Tři lidé byli zraněni při požáru rodinného domu v Náchodě v části Staré Město nad Metují

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a Hradce Králové a JSDH Náchod a Nové Město nad Metují.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související