Trenér Prokopec naordinoval fotbalistům Hradce Králové ofenzivní styl hry

26. červenec 2013

Už dnes startuje zápasem České Budějovice - Táborsko nový ročník druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Tu budou hrát po sestupu i Hradečtí, které úvodní boj o body čeká v neděli proti Pardubicím.

Konec přípravy, jde se na věc. I takhle se dá pojmenovat současná situace 16 druholigových fotbalových týmů, které čeká porce 240 zápasů. V těch se rozhodne jak o sestupujících do třetí ligy, tak také o dvou týmech, které si zahrají Gambrinus ligu. A právě mezi postupující by chtěli patřit i hradečtí Votroci.

„Naším mottem je, udělat maximum pro to, abychom do Gambrinus ligy postoupili. To, jestli se to povede, nebo ne, se teprve ukáže, ale chci, aby tam bylo zdůrazněno to maximální úsilí a my jsme opravdu udělal pro postup všechno,“ říká před startem sezony generální manažer hradeckého klubu Richard Jukl, který po sestupu z nejvyšší soutěže tým obměnil. S novými posilami je spokojen, ještě se ale poohlíží po kvalitním obránci.

„Povedlo se nám všechno, co jsme chtěli, kromě toho, že jsme chtěli ještě jednoho kvalitního stopera. Bohužel v našich končinách nejsou stopeři k mání, jak jsme si mysleli. Ale během podzimu a jara na tom budeme ještě pracovat.“

To už bude jasné, jak Votroci do nové sezóny vstoupili a jestli pod vedením trenéra Luboše Prokopce začnou naplňovat postupové ambice.

„Silná stránka je to, že máme pracovité hráče s dobrým charakterem. Všichni chceme hrát ofenzivní fotbal, aby to bylo zajímavé pro diváky. Co se týká slabin, to může být to, že ještě nejsme sehraní, protože spolu trénujeme šest týdnů, což není dlouhá doba. Ale věřím, že zápas od zápasu budou výkony lepší.“

Z osmi přípravných zápasů Východočeši čtyři vyhráli a jen dvakrát odešli poraženi, navíc nastříleli 18 branek, tedy v průměru víc než dvě na zápas. V takovém trendu by chtěl Luboš Prokopec pokračovat i v mistrovských soubojích, po hráčích chce, aby v každém zápase minimálně patnáctkrát zakončili.

„Naší filozofií je hrát aktivní fotbal, vytvářet si spoustu šancí. Naším hlavním kritériem je, dokázat aspoň patnáctkrát zakončit za zápas. Pokud bychom to nedokázali v mistrovských zápasech, které jsou samozřejmě těžší než příprava, byl bych zklamaný.“

Comeback Adriana Rolka

Nejzvučnější letní posilou Votroků je jednoznačně Adrian Rolko, který se do Hradce Králové vrátil z Mladé Boleslavi.

„Já jsem vždycky tvrdil, že bych se jednou do Hradce rád vrátil. Trenéři mě chtěli, klub mi návrat umožnil, takže jsem se vrátil. Jsem doma,“ říká zkušený obránce. Podle něj bude mít nový ročník druhé nejvyšší soutěže několik favoritů a mezi ně počítá i svého nového zaměstnavatele.

„Určitě Hradec, Zlín, Sokolov, Ústí nad Labem, těch mančaftů je tam spousta. Myslím, že i kvalita druhé ligy se zvedá, uvidíme, jak to v průběhu sezony bude vypadat.“

Hodně o ambicích týmu napoví hned první mistrovské utkání, ve kterém Hradečtí v neděli v 17 hodin přivítají rivala z Pardubic.

autoři: tej , PLE
Spustit audio