Třebíč chce do roku 2021 připravit další stavební pozemky. Na jižním okraji města

19. květen 2019 06:10

Třebíč chce nejpozději v roce 2021 začít prodávat první z asi 50 stavebních pozemků v nové lokalitě za poliklinikou ve Vltavínské ulici.

Infrastrukturu k nim včetně nové silnice vedoucí z ulice Na Hvězdě začne budovat na podzim. Je připravená investovat asi 75 milionů korun. Novinářům to řekl starosta Pavel Pacal.

Prodloužení slepé ulice vedoucí mezi obchodem Lidl a sportovištěm Na Hvězdě je podle něj důležité pro to, aby neměla nová lokalita jedinou přístupovou cestu po frekventované Družstevní ulici.

„Součástí infrastruktury bude i rozšíření parkovacích ploch před lékařským domem,“ řekl Pacal.

První etapa

Padesátka pozemků pro výstavbu samostatných rodinných domů je první etapou. Radnice počítá, že dalších asi dvacet pozemků pro rodinné domy připraví v místě mezi polikliniku a Lidlem. Zastavět chce i plochu mezi poliklinikou a sportovištěm Na Hvězdě, plánuje tam stavět bytové domy.

Připravovaná lokalita je na jižním okraji asi šestatřicetitisícového města. Volné stavební pozemky jsou i na opačném konci Třebíče v lokalitě Na Kopcích. Dražba několika dalších z nich bude ještě v květnu. Vyvolávací cena za čtvereční metr se pohybuje okolo 1630 korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související