Traktoriáda v Suchém Dole na Náchodsku. Podeváté se tady potkali řidiči při soutěži zručnosti

27. září 2021 10:26

Krásné počasí, skvělá atmosféra a výborné výkony soutěžících. I tak by se ve zkratce dal popsat 9. ročník Traktoriády v Suchém Dole na Náchodsku.

Pořadatelé připravili na louce za obcí paralelní jízdu zručnosti, jejím vrcholem bylo couvání traktorů s vlekem do pomyslné garáže. Rozhodoval čas, za špatný manévr se přičítala desetivteřinová penalizace.  

Jako bonus si poslechněte reportáž Václava Plecháčka přímo z kabiny traktoru:

Asi nejpikantnější souboj letošní Traktoriády propukl, když proti sobě soutěžili čtrnáctiletý syn a jeho otec. Oba vyrazili současně na 300 metrů vytyčený soutěžní úsek trati.

Oba také téměř současně dojeli do místa, kde musí vystoupit z traktoru, pomocí vidlí naložit balík slámy, nastoupit zpátky a s traktorem, za kterým je naložený vlek, zacouvat do pomyslné garáže.

V Suchém Dole na Náchodsku bojovali řidiči na 9. ročníku Traktoriády

Petr mladší v tomto rodinném klání zvítězil.
„Je mi teprve 14 let a porazil jsem tátu, je to skvělý pocit. Je pravda, že jsme se o nic nevsadili, ale táta říkal, že pokud vyhraji, bude to důkaz toho, jak mne to dobře naučil."

A Petr Král starší k tomu po porážce od svého syna s úsměvem dodal.
„Je to ostuda. Ale syn je prostě lepší. Je mladý a dobře jsem ho všechno naučil. Tak bude muset zaplatit pivo."

Na startu letošního ročníku Traktoriády v Suchém Dole na Náchodsku se sešlo přes 20 účastníků soutěže a jejich počínání pozorně sledovalo asi 400 lidí.

Spustit audio

Související