Tragická nehoda u Doudleb nad Orlicí. Řidička vozidla nepřežila boční střet s cestovním endurem

28. duben 2020 17:58

Dnes krátce po půl třetí odpoledne došlo v ulici Rudé armády v katastru obce Doudleby nad Orlicí k tragické dopravní nehodě.

Pětadvacetiletý jezdec na motocyklu BMW R 1200 GS v tu dobu jel ve směru na Kostelec nad Orlicí. Ve stejném směru jela i pětapadesátiletá řidička osobního motorového vozidla Škoda Octavia. 

Čtěte také

Dle prvotních informací měl motorkář ve vysoké rychlosti předjíždět v době, kdy žena v osudném okamžiku odbočovala vlevo. Jezdec na motocyklu již nestačil zareagovat a narazil do levého boku vozidla. Jeho řidička bohužel i přes veškerou snahu všech zasahujících složek IZS na místě zemřela.

Zraněného motorkáře do nemocnice transportoval záchranářský vrtulník. Ke zranění dalších osob nedošlo. Alkohol u něho vyvrátí, případně potvrdí laboratorní rozbor odebraného krevního vzorku. U zemřelé ženy tyto výsledky přinese až nařízená pitva.

Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla silnice s opatrností průjezdná.

Přesná příčina tragické dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření rychnovských kriminalistů a dopravních policistů.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související