Tradice, kvalita a patriotismus. Luxusní magazín Quartier aneb Královské čtení pro Východočechy

10. leden 2020

Čtyřikrát ročně vychází jedinečný východočeský společenský magazín Quartier, který přináší jiný pohled na dění v Hradci Králové a Pardubicích. Víc než stostránkový magazín je tvořen s láskou nejen k těmto městům, ale k celému východočeskému regionu. A navíc je dostupný zdarma.

Tentokrát si v pátek 10. ledna po desáté hodině Lada Klokočníková povídala na téma tradice, kvalita a patriotismus s šéfredaktorkou časopisu Quartier Michaelou Zumrovou, vydavatelkou magazínu Monikou Staňkovou a také zakladatelem společnosti Polstrin Karlem Pacákem, o kterém vyšel právě v tomto východočeském Královském magazínu velmi zajímavý článek. 

Představme časopis Quartier, který má podtitul královský magazín. Vychází čtyřikrát ročně, tedy Quartier jako kvartál. A zároveň písmeno Q v názvu vypadá velmi luxusně.

„Myslím si, že Královehradecký kraj i Hradec Králové si zaslouží královskou tvorbu. Jako královské věnné město. A ono písmeno Q v názvu magazínu může být také od slova queen, tedy královna," usmívá se šéfredaktorka Quartieru Michaela Zumrová, která moc ráda vzpomíná na svá studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, kde ji učily velké persony české žurnalistiky jako PhDr. Václav Moravec či Mgr. Robert Záruba nebo Jaromír Bosák.

Příběhy zajímavých osobností baví Hradečáky nejvíc

„Být šéfredaktorkou Quartieru je hodně komplexní záležitost, protože jednám jak se zajímavými osobnostmi, se kterými potom čtete rozhovory, vymýšlím tipy a jednám i s našimi partnery a inzerenty. Je to hodně pestrá práce, která mě baví a našla jsem se v ní. Je to i o tom pořád se nějak kreativně nevyčerpávat, protože sice vycházíme jen čtyřikrát do roka, ale těch stran je pokaždé 112. Právě příběhy zajímavých osobností, našich de facto "sousedů", baví Hradečáky nejvíce."

Královský magazín - Quartier nabízí 112 stran poutavého čtení pro všechny, kterým záleží na jejich stylu a chtějí být v obraze.

Poslechněte si záznam rozhovoru s těmito třemi zajímavými hosty:

Spustit audio

Související