Tortilla způsobila stafylokokovou enterotoxikózu u 81 osob. Policie dál prověřuje příčiny

2. červenec 2018 14:02

V rámci prověřování případu zdravotních komplikací desítek osob v Hradci Králové je Policie ČR v úzkém kontaktu s pracovníky Krajské hygienické stanice v Hradci Králové a disponuje již dílčími informacemi. Jednou z nich je například název zdravotních komplikací resp. onemocnění, kdy se mělo jednat o stafylokokovou enterotoxikózu. 

K tomuto onemocnění mělo dojít po konzumaci tortilly z prodejny rychlého občerstvení v centru Hradce Králové. Dalším novým faktem je počet osob, které měly onemocnět a v současné době tedy hovoříme o 81 lidech.

Policie i hygienici šetří přiotrávení desítek lidí v rychlém občerstvení v centru Hradce Králové

Kebab (ilustr. obr.)

Od včerejšího dne se královéhradečtí policisté zabývají případem zdravotních komplikací desítek osob v Hradci Králové. Policisté konají na základě informací, které zazněly v médiích a na sociálních sítích. 

Další možný vývoj v dané věci z pohledu policie bude možný po obdržení kompletních výsledků, prostudování a jejich vyhodnocení, provedení výslechů zúčastněných osob a dalšího šetření.

V dané věci tedy do současné doby nepadlo žádné rozhodnutí ani změna právní kvalifikace, policie stále shromažďuje informace, které ji přivedou k objasnění věci a případné míře zavinění konkrétní osobou, či osobami.

Do současné doby nebyl nikdo obviněn.

autoři: Milan Baják , Jan Čížkovský
Spustit audio