Tipy na víkend ve Zlínském kraji

5. březen 2020

Deset nejzajímavějších archeologických nálezů za poslední dekádu v Památníku Velké Moravy ve Starém Městě. Výstava kamélií v Květné zahradě v Kroměříži. 

Deset nejzajímavějších archeologických nálezů za poslední dekádu si můžete prohlédnout v Památníku Velké Moravy ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Většina předmětů bude vystavena vůbec poprvé.

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně vystavuje grafiky starých mistrů ze zámku v Buchlovicích na Uherskohradišťsku. Jde o výběr z cenné grafické sbírky, který představuje nizozemské umělce 16. a 17. století jako je Lucas van Leyden, Pieter Bruegel starší nebo Rembrandt van Rijn. 

Čtěte také

Až do 15. března si můžete jít užít 10. ročník výstavy kamélií v Květné zahradě v Kroměříži. O víkendech vás navíc v Arcibiskupském zámku čeká bohatý doprovodná program, jako jsou komentované prohlídky, tematická výtvarná dílna, promítání filmů pro pamětníky nebo výstava plakátů a fotografických koláží z minulých ročníků.

V prostorách Otrokovické Besedy proběhne o víkendu tradiční mineralogická akce. Můžete se těšit na unikátní prodejní výstavu drahých kamenů, minerálů, vltavínů a fosílií. Nebude chybět ani mineralogická literatura a geologické pomůcky. Otevřeno je celý víkend od 9 do 17 hodin.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio