Thajské nudle s kuřecím masem. Exotika na český způsob aneb jak rychle a jednoduše kouzlit v kuchyni
Vyhlášené thajské rýžové nudle si zamilujete. S velkou pravděpodobností budou chutnat každému a vaření vám nezabere více než 30 minut. Máme pro vás jednoduchý a přitom originální recept z thajské kuchyně.
Rýžové nudle jsou zkrátka takovou rychlovkou. Dají se připravit velmi jednoduše a zároveň i chutně.
- rýžové nudle
- kuřecí prsa
- vejce
- škrob
- sladká paprika
- kurkuma
- mletý zázvor
- drcený koriandr
- olej
- kokosové mléko
- cibule
- pórek
- mrkev
- limetková šťáva
- případně chilli papričky
Uvařené jsou totiž velice rychle, jen je potřeba pohlídat, aby se nerozvařily.
Skleněné nudle se vyrábějí z rýže a asijská kuchyně se bez nich zkrátka neobejde. Jsou velmi tenké a takřka průhledné. Chuť jim dodá omáčka, kterou k nim podáváte. Obsahují vitamín B6, kyselinu listovou a vitamín E.
Rýžové nudle se prodávají sušené a teprve po zalití horkou vodou změknou. Stačí je krátce povařit a pak propláchnout studenou vodou. Nejčastěji se používají do polévek či studených salátů, dají se i zapékat. Díky jednoduché a rychlé přípravě vytvoříte doslova za pár minut na talíři skvělé jídlo.
Složení rýžových nudlí zaručuje jejich dlouhou trvanlivost. Skladujte je na tmavém a suchém místě a potom vám vydrží i několik měsíců.
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na stejnoměrné menší kousky. Přidáme škrob, syrové vejce, sůl a koření. Vše důkladně promícháme a necháme v chladu odležet.
Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme, pokapeme limetkovou šťávou a olejem a dobře promícháme.
V rozpáleném oleji opékáme nejprve připravené maso, poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, vzápětí na tenké nitky krájenou mrkev a na závěr pokrájený pórek.
Nakonec přidáme kokosové mléko. Vše důkladně promícháme a krátce podusíme spolu s uvařenými rýžovými nudlemi.
Dobrou chuť!
Související
-
Tagliatelle s krůtími prsíčky. Tradiční italské dlouhé ploché nudle s masem nakrájeným na nudličky
Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle. Kromě balíčku těstovin navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších surovin.
-
Had na talíři, Dračí zátoka, vodní divadlo, nudle i život na dvou kolech. Vietnam Petra Voldána
Milým vánočním hostem Českého rozhlasu Hradec Králové je dnes člověk, který je ovšem na rozhlasových vlnách jako doma. Novinář a cestovatel tělem i duší Petr Voldán.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.