Tepelné hospodářství Hradec Králové získalo prestižní certifikát

22. září 2010

Společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové je první městkou společností, která získala certifikát zaručující kvalitu v oboru nákupu a distribuci tepla, teplé vody a klimatizace. Certifikační audit také potvrdil šetrnost společnosti k životnímu prostředí. "Tepelné hospodářství Hradec Králové je zodpovědným poskytovatelem tepla a teplé vody včetně dopadů na životní prostředí. Proto jsme se rozhodli zavést tuto normu," vysvětlil ředitel společnosti Jiří Seidler, který se o certifikát velkou měrou zasloužil. Zavedená norma ISO 14001 pojednává o enviromentálním managementu, tj. managementu týkající se životního prostředí. Splečnost, která se rozhodne získat certifikát osvědčující soulad s požadavky této normy, musí vytvořit, dokumentovat, uplatňovat a udržovat systém environmentálního managementu a neustále zlepšovat jeho efektivnost.

Ekonomický náměstek Jiří Jiroušek, který se také významně podílel na získání prestižního certifikátu, sdělil, že přípravy na certifikační audit probíhaly od začátku letošního roku. Cílem bylo zjistit, zda je společnost šetrná k životnímu prostředí, což audit společnosti TÜV International v závěru potvrdil.
"Audit dopadl přesně podle našich představ," doplnil provozní náměstek Pavel Horák, který je zmocněncem vedení enviromentálního systému jakosti. Auditní společnost ocenila i fungování a principy řízení společnosti.
Enviromentální management je jedním z prvků nové strategie, kterou společnost nastavila. Tepelné hospodářství Hradec Králové má připraveno několik enviromentálních programů, které je nyní připraveno realizovat. "Věděli jsme, že certifikací odstartujeme několik nových projektů, proto jsme s její získání velice spokojeni," uzavřel ředitel společnosti Jiří Seidler.
Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s. je nejvýznamnější dodavatel tepla a teplé vody pro Hradec Králové, je 100% vlastněna Městem Hradec Králové a patří mezi přední dodavatele tepla v České republice.

Spustit audio