„Tatínek byl jemný člověk, ale uměl se rozčílit, i když hrál šachy.“ Omeletky Haliny Pawlowské

26. červen 2021

Omeletky jsou dnes naplněné konflikty, ale Halina Pawlowská hodlá vše řešit mírumilovně. Jak poznamenala, vyrostla totiž s konfliktním otcem.

„Můj tatínek byl galantní muž s decentním chováním, ale jak ho něco rozčílilo, tak řval, dupal, trhal, skákal. Bez rozběhu z místa dva metry vysoko… A vždycky na centimetrové cáry rozerval, co měl po ruce. S maminkou jsme byly secvičený tým, a jakmile to na otce šlo, tak jsme mu do ruky vrazili nějakou starou utěrku nebo hadr na podlahu a otec trhal a trhal a trhal až na nitě…“

Konfliktní mohou být i šachy

Šachy jsou velice klidná hra, ale nebyla, když je hrál můj otec, zavzpomínala Halina Pawlowská. Jednou zařval šach tak nahlas, že jeho protihráč začal koktat.

„Jednou měl tatínek vztek sám na sebe, jak blbě hraje, že se pokusil spáchat sebevraždu tím, že spolkne krále. Má praktická maminka neopomněla zdůraznit, že ty šachy jsou starožitnost a bez krále už by neměly takovou hodnotu a já bych pak neměla už vůbec nic, co bych po jeho smrti mohla zdědit,“ dodala Halina Pawlowská.

Jsou konfliktní Pavel Nový a Jitka Sedláčková?

Jak to má s konflikty herec Pavel Nový? „Většinou se snažím, aby se konflikty řešily s úsměvem, ale to se mi daří málokdy. Protože jsem povaha prudká, většinou vybouchnu a pak mě to hodně mrzí. Nejvíc mě rozčiluje, když nemůžu něco změnit nebo někoho přesvědčit.“

To herečku Jitku Sedláčkovou moc věcí nevytočí. „Já se neumím ani naštvat. A navíc umím rychle odpustit. Ale řidič jsem konfliktní. Zdvižený prostředníček u mě není nic mimořádného a většinou to bývá na muže, kteří si klepou na čelo a říkají, no jo ženská.“

V Omeletkách uslyšíte povídku Martina Daneše Chvála nemoci. Vašek Šanda doporučí filmy s třaskavými konflikty. A na závěr Halina Pawlowská nabídne recept na falešnou smaženici z černé ředkve.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související