Tam, kde je dnes v Hradci Atlanta, bývala cukrárna

Tentokrát jsme zamířili na roh ulice Švehlova, kde už víc než 22 let funguje restaurace Atlanta.

Když bychom šli ještě dál do historie, zjistíme, že v těchto místech stávala cukrárna U Pacholíků, kam se chodilo na výborné dorty, kávu a kde jste v minulosti třeba i Vy poslouchali písničky z Jukeboxu.

Blanka Malá a šéfkuchař Vojtěch Krček

V Atlantě nás potěšilo, že i tam poslouchají naše vysílání. Restaurace Atlanta nabízí velký výběr jídel domácí i zahraniční kuchyně. Specialitou restaurace je široká nabídka salátů z čerstvé zeleniny připravovaných s různými druhy a úpravou masa.

Se šéfkuchařem Vojtěchem Krčkem si dnes připravíme kus pořádného masa.

Telecí kotletka sous vide s cizrnovým salátem a okurkovým relish s chilli

Potřebujeme

telecí kotlety
cizrnu
papriku, cuketu, lilek, červenou cibuli, baby rajčata, šalotku,
okurku, chilli papričku, šťávu u limetky a pomeranče,
sůl, pepř, koriandr
hrubozrnnou francouzskou hořčici
bazalkové pesto
olivový olej

Postup

Kotletku nakořeníme, zavakuujeme a dáme vařit do vodní lázně na 54° na 4 hod, pokud nemáme vakuovačku použijeme zipp systém sáček a vzduch odsajeme brčkem. Bez sous vide zařízení použijeme rýžovar s nastavitelnou teplotou, po vyndání maso prudce schladíme ve vodě s ledem nebo rovnou grilujeme. Na salát ogrilujeme na kolečka krájenou papriku, cuketu, lilek, červenou cibulku a baby rajče. Namarinujeme například bazalkovým pestem, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky 0,5cm široké.

Telecí kotletka sous vide s cizrnovým salátem a okurkovým relish s chilli

Cizrnu scedíme a část nálevu ponecháme a smícháme s olivovým olejem, citrónovou a pomerančovou šťávou solí a čerstvě mletým pepřem. Vše smícháme a dáme na 5 hod odležet do ledničky. Okurkový relish nakrájíme na malé kostičky okurku, šalotku, chilli papričku zbavenou semínek a koriandr, dochutíme limetovou šťávou, solí, pepřem a hrubozrnnou francouzskou hořčicí.

autor: Blanka Malá
Spustit audio