Sympozium o fauně mladších prvohor se koná v Hradci Králové

22. září 2010

Ve dnech 7. až 11. července 2008 se koná v Muzeu východních Čech v Hradci Králové mezinárodní páté sympozium zaměřené na výsledky výzkumu fauny mladších prvohor. Jednání se zúčastní 35 odborníků z osmi zemí. Budou diskutovány nové objevy fauny z období mladších prvohor a zároveň bude dílčí část setkání věnována možnostem určení mořského či sladkovodního prostředí v mladších prvohorách nejen na základě fauny, ale i na základě typu sedimentace. Nynější hradecké setkání navazuje na úspěšné předchozí čtyři sympozia a je organizováno Muzeem východních Čech v Hradci Králové a Geologickým ústavem Akademie věd ČR.

První sympozium na toto téma se konalo v Paříži v roce 1984, druhé sympozium v Hradci Králové v roce 1988, třetí sympozium bylo organizováno v sárské pánvi v Bad Dürkheimu v Německu v roce 1990 a čtvrté sympozium se pak konalo v Edinburgu v roce 1992.
První tři dny setkání budou věnovány přednáškám a další dva dny pak exkurzím na lokality mladších prvohor podkrkonošské pánve a boskovické brázdy.

Spustit audio