Světoběžník Michael Petr se dlouho věnoval tanci a teď se chce soustředit také na kariéru zpěváka

9. září 2021

Když se řekne StarDance, populární televizní taneční soutěž, a Hradec Králové, tak se vám možná vybaví hned několik souvislostí. Jednak Pavla Tomicová, herečka Klicperova divadla, která velmi úspěšně StarDance prošla. Potom také tanečnice Veronika Lálová. A s Lenkou Filipovou tančil Michael Petr, který je také z Hradce Králové. Ten je naším hostem. 

Taneční hvězda ze StarDance, Michael Petr, vydává nový song Čechoameričan. V autobiografické písni zpívá nejen o životě v Americe, ale také o rodině a přátelích v Česku. Song se natáčel v Praze, postprodukce proběhla v Abbey Roads v Londýně.

Inspiraci pro svou novou písničku našel nejen v Americe ale i v Česku, kde mu kvůli současné situaci chybí rodina. Tak jako u předešlých songů je autorem hudby i textu samotný Michael Petr. Na textu se dále podílel Daniel Vrba, o hudební produkci se postaral jak samotný zpěvák s Danielem Vrbou, tak i Blanka Máderová.

Čtěte také

Michael žije posledních 20 let ve Spojených státech, především v Kalifornii a ve státě Oregon. Muziku měl v těle i duši od narození. Mnoho let se profesionálně věnoval tanci, za sebou má řadu mezinárodních tanečních úspěchů v soutěžích na evropské i celosvětové úrovni.

V současné době již nesoutěží, ale vede úspěšný taneční tým v americkém Portlandu, kde trvale žije. Z aktuálních tanečních úspěchů můžeme jmenovat 5. místo v žebříčku nejlepších tanečních učitelů světa 2019 World Dancesport Series. Kromě tance se však nyní aktivně věnuje hudbě.

Michael Petr ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Zpěvák a tanečník Michael Petr

Začal tančit od útlého věku a stal se Mistrem ČR mládeže ve věku 17 let a byl na 4. místě na evropském šampionátu v Showdance. Po ukončení univerzity se přestěhoval do USA, kde se stal profesionálem a začal pracovat s mnoha celebritami. Můžete ho znát také z taneční soutěže StarDance II, kde se proslavil jako taneční partner Lenky Filipové.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Michaelem Petrem si můžete poslechnout v našem audiorchivu.

Spustit audio

Související