Světelná výstava graffiti obrazů v Hradci Králové

23. září 2010

Neobvyklou výstavu připravilo na čtvrtek 6.12. od 15:00 občanské sdružení PROSTOR PRO v prostorách svého Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež KLÍDEK v Hradci Králové - Malšovicích. Zažijete světelnou výstavu obrazů z akce GRAFFITI STREET JAM, doplněnou o taneční zvuky hudebních dj´s. Výstavu dále doprovodí fotbalový turnaj o vychytané ceny slibují organizátoři. "V říjnu jsme na naší akci GRAFFITI STREET JAM oslovili mladé lidi a seznámili veřejnost s prací terénních pracovníků. Každý si navíc mohl vyzkoušet graffiti na sololitových deskách. Vznikla zajímavá díla od amatérů i profíků. Rozhodli jsme se z hotových děl připravit putovní výstavu ve městě a navázat na novou veřejnou akci", vysvětlují záměr výstavy terénní pracovnice Katka Lajbnerová a Zdena Burdová.

Začnou právě v KLÍDKU a poté osloví organizace s veřejným prostorem. "Například jsme oslovili Magistrát města Hradec Králové a nabídli jim oživit prostory úřadu. Náměstku Soukupovi se tento nápad líbí," poznamenal David Petr, vedoucí neziskové organizace PROSTOR PRO. Organizátoři si přejí, aby se GRAFFITI STREET JAM s následnou výstavou stal tradicí graffiti kultury v Hradci Králové a každá akce byla originálním počinem. "Na první výstavě nainstalujeme obrazy do kontrastu se světlem a tmou. Díla budou zajímavě nasvícená - vytvoříme hru světel a stínů. Djové celou atmosféru umocní svým pohodovým technem a junglem", popisuje průběh Zdena Burdová. Registrace hráčů pro turnaj ve stolním fotbale začne v 15:00 přímo v KLÍDKU. Vítězné dvojice získají zajímavé ceny. "Na výstavu zveme všechny mladé lidi, které tato kultura zajímá a ty, jenž se zúčastnili samotné akce. Samozřejmě uvítáme i všechny ostatní, protože uvidí graffiti kulturu z jiného pohledu. Graffiti nejsou jen o vandalismu, jde o umění. Po skončení putovní výstavy si nejlepší díla ponecháme a vyzdobíme prostory naší organizace", doplnila na závěr Lajbnerová.
Projekt STREET zastřešuje občanské sdružení PROSTOR PRO od jara 2006. Posláním projektu je poskytovat sociální a volnočasové služby mladým lidem přímo na ulici. Nespecifický streetwork je sociální služba, která kontaktujte jednotlivce nebo celé skupiny v jejich přirozeném prostředí, přímo na místech, kde tráví většinu času - v ulicích, parcích, klubech, hernách, na zastávkách a nádražích.

Spustit audio