Sváteční rozhlasové vysílání z Hradce Králové je plné pohody, humoru, písniček, vyprávění i pohádek

12. prosinec 2022

Český rozhlas Hradec Králové připravil na letošní vánoční svátky pestré celodenní vysílání plné pohodové, rodinné atmosféry a zajímavých hostů. Určitě si každý přijde na své. A vše je propojeno oblíbenými českými i zahraničními vánočními písničkami.

24.12. je pro vás připraveno kontaktní Dobré ráno s Jakubem Schmidtem a Janou Kudyvejsovou až do 9. hodiny ranní. Potom začne Štědrodenní Habaděj s Ladou Klokočníkovou a Zdenou Kabourkovou. Součástí vysílání budou hosté: floristka Radka Jedličková, zpěvačka Leontýnka, houslista Jaroslav Svěcený nebo šéfkuchař Radek Pálka. Následovat bude Štědrodenní odpoledne s Karlem Sladkým a Písničky od srdce nebo Vánoce s hvězdami.

Čtěte také

25.12. vás svátečně naladí Dobré ráno s Janou Kudyvejsovou až do 9. hodiny ranní. Mezi 11. až 12. hodinou se můžete těšit na pořad Nejkrásnější Vánoce s cestovatelem Leošem Šimánkem. A v podvečer mezi 18. až 19. hodinou vás čekají Pohádkové Vánoce s Marií Kubátovou u příležitosti 100. výročí jejího narození. Povídání o setkání u rodinného stolu spojené s pohádkou s názvem Pohádková babička.

26.12. dopoledne mezi 9. až 12. hodinou se na vás těší moderátorka Lada Klokočníková, součástí bude mezi 11. až 12. hodinou pořad Pozvi tučňáka na oběd. Jde o nahrávku ze Safari Parku Dvůr Králové, jejíž hosty jsou ředitel zoologické zahrady Přemysl Rabas, herci Jan Vápeník a Ivan Vodochodský i chovatelé dvorského safari parku. Po 18. hodině pak začne hodinový pořad Na cestách s Petrem Voldánem. Tentokrát bude hostem hudební skupina Razam a její koledy v netradiční úpravě z CD s názvem Slovanské Vánoce.

Čtěte také

31.12. od 9. do 10. hodin jsou přichystány Silvestrovské Zálety Aleny Zárybnické se Zuzanou Bubílkovou. Následuje dvouhodinová nahrávka pořadu Hlasatelé v akci z rozhlasové kavárny District V. v Havlíčkově ulici v Hradci Králové za účasti publika. Setkání s bývalými hlasateli Československé a České televize Saskií Burešovou, Marií Tomsovou a Alexandrem Hemalou. Po 16. hodině vás čeká oblíbená Humoriáda a mezi 17. až 19. hodinou vás pak potěší Silvestry Vladimíra Menšíka. 

1.1. 2023 se můžete dopoledne mezi 11. a 12. hodinou těšit na záznam nahrávky slavnostního galavečera vyhlášení vítězů populární rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku. Od 18. hodiny pak bude následovat pořad Hudební NEJ roku aneb ohlédnutí hudebního publicisty Jaroslava Špuláka za nejlepšími hudebními novinkami roku 2022.

Český rozhlas Hradec Králové přeje všem posluchačům a příznivcům krásné a klidné prožití letošních vánočních svátků a úspěšný vstup do nového roku 2023. A samozřejmě k tomu především pevné zdraví.

autor: baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka