Studijní a vědeckou knihovnu v Hradci Králové obsadili filmaři

22. září 2010

Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové se na několik dní uzavřela čtenářům. Nedávno otevřenou moderní stavbu si vybrali filmaři k natáčení reklamního spotu. Pronájmem budovy si knihovna vydělá na nové knihy. "Architektura nové budovy knihovny zaujala zahraničního klienta firmy Film Makers, která nás požádala o pronájem pro natáčení. Po odsouhlasení obsahu scénáře a dalších podmínek jsem s pronájmem budovy souhlasila. Máme smluvně vymíněno, aby obsah spotu nebyl třeba nevhodný pro děti," uvedla ředitelka knihovny Eva Svobodová. Knihovna je uzavřena od středy 12. do pondělí 17. listopadu. "Výpůjční lhůta dokumentů bude o tuto dobu všem uživatelům prodloužena. Jedná se o zcela výjimečnou situaci," uvedla Svobodová.

"Rozhodování, zda budovu pronajmout, bylo těžké a dlouhé, ale nemáme na knihy, a toto bude pro nás vítaná finanční injekce. Za veškeré finanční prostředky z pronájmu budou zakoupeny publikace do fondu knihovny. Získáme tím i reklamu, i když spot zřejmě v České republice nepoběží. Časem budeme moci využít i fotografie ze spotu," dodala Svobodová.
Nová budova hradecké studijní a vědecké knihovny se po čtyřech letech výstavby otevřela koncem letošního září. Betonová stavba se čtyřmi pětipodlažními křídly ve tvaru písmene X za 405 milionů korun pojme stovky tisíc svazků knih či časopisů až pro deset tisíc čtenářů.

Spustit audio