Střet nákladního automobilu s osobním vozem na silnici č. 14 u Dobrušky měl bohužel tragický konec

29. duben 2022 07:30

Smutný konec měla dnešní dopravní nehoda u Dobrušky na Rychnovsku. Během náročného zásahu musely hasičské jednotky vyprostit z nabouraného osobního vozidla tři lidi. Na silnici č. 14 mezi Dobruškou a Solnicí zasahovaly kolem 3. hodiny ranní složky IZS u vážné dopravní nehody. U části Chábory se střetl nákladní automobil s osobním vozem. 

Na místo události vyslalo krajské operační a informační středisko profesionální hasiče ze stanic Dobruška a Rychnov nad Kněžnou a dobrovolnou jednotku z Opočna. V osobním autě zůstali zaklíněni tři lidé, pomocí hydraulického nářadí je hasiči postupně vyprostili ven.

Všechny tyto tři osoby byly v péči zdravotnické záchranné služby, na místě zasahoval i vrtulník LZS. Posádka ZZS se postarala také o řidiče nákladního vozidla.

Čtěte také

I přes veškerou snahu všech zasahujících bohužel jeden člověk z posádky osobního automobilu na místě svým zraněním podlehl, další dva byli transportováni do nemocnice sanitkou a vrtulníkem.

Komunikace č. 14 byla v místě na nezbytně nutnou dobu uzavřena, místo zadokumentovali policisté, hasiči mohli začít po 5. hodině s odstraněním následků a úklidem vozovky. Poslední jednotka se vrátila na základnu až kolem 6. hodiny ráno.

Příčiny a okolnosti tragické dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související