Stěhování krajského úřadu dnes končí

23. září 2010

Dnes se stěhují poslední zaměstnanci Krajského úřadu Královéhradeckého kraje na nové působiště v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové. V pondělí 10. prosince v 8 hodin zahájí krajští úředníci historicky první úřední den v kompletním obsazení pod jednou střechou. Do Nového pivovaru se přesunul krajský úřad z Wonkovy ulice, z pronajatých prostor v ZVU a v Kongresovém centru Aldis. Stěhování více než 350 zaměstnanců úřadu začalo 26. listopadu. Celkově náklady na stěhování krajského úřadu nepřesáhly 300 tisíc korun. Během stěhování využili krajští úředníci například asi 7 tisíc kartónových krabic a přes 3 kilometry balicí bublinkové fólie.

"Denně se stěhovalo zhruba 40 zaměstnanců. Někteří pracovníci například z oddělení informatiky, kteří zajišťovali nové elektronické připojení úřadu v nových prostorách, pracovali i o víkendech, často i 12 hodin denně. Stěhování chod úřadu v podstatě nenarušilo a proběhlo podle našich představ," uvedl Libor Košťál, vedoucí odboru kancelář ředitelky.
Jako první se na začátku minulého týdne začaly stěhovat odbory z odloučených pracovišť v Aldisu a v ZVU, dnes se přesunou poslední lidé z kanceláře ředitelky z Wonkovy ulice. Dnes se do Nového pivovaru přesune také Eurocentrum úřadu vlády či zaměstanci Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. V pondělí se nastěhují do nových prostor v Regiocentru také pracoviště královéhradeckého Czechinvestu a ministerstva pro místní rozvoj.
V Novém pivovaru již v sousedství recepce krajského úřadu vaří pivo minipivovárek Milana Rambouska, návštěvníkům areálu slouží prodejna pečiva či masných výrobků a své služby nabízí také pobočka jedné z bank. Lidé mohou v Regiocentru navštívit také galerii plastik Vladimíra Preclíka či si prohlédnout parkánovou baštu ze 16. století, kterou objevili archeologové při rekonstrukci pivovaru.

Spustit audio